zaterdag 26 november 2011

**** (4) Goverde en Dematons De glanzende stad

Thijs Goverde ontpopte zich in De wraak van de meesterdief (2006) tot een meeslepend verteller die sprookjes en middeleeuwse elementen in een wervelende fantasiewereld. Een heel andere toon kiest hij in het buitenaards ogende De glanzende stad. Sooike wil graag avonturen beleven en ontmoet Mex de Motorman, niet de enige verwijzing naar de Mad Max-films. Mex heeft een boodschap voor hem die het begin is van een woestijnverhaal vol spanning, stof en science fiction. Wat bijdraagt aan de surrealistische sfeer is het feit dat hij voor het eerst samenwerkt met Charlotte Dematons, bekend van Ga je mee?, De gele ballon en het ongetwijfeld op dit moment wéér bijgedrukte Sinterklaas. De recensie staat inmiddels online, je leest hem hier.

2 opmerkingen:

  1. Eh? Geen link naar de recensie?

    Vind ik persoonlijk geen ramp hoor, de aldaar getrokken heldere scheidslijn met aan de ene kant 'kwaliteitsschrijvers' en aan de andere kant mij is... hoe zeg je dat... ik hecht er niet zo aan.

    Hoewel ik het wel leuk vond dat Charlotte's prachtige illustraties hier wél de aandacht kregen die ze verdienen! (Anders dan in Trouw)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jawel, maar de internetredactie doet er altijd even. Wij produceren ook zó veel! Zie boven of klik hier http://www.volkskrant.nl/wca_item/Boeken_detail/453/220168/De-glanzende-stad.html

    BeantwoordenVerwijderen