zaterdag 21 oktober 2017

Weekgreep #1: Ted van Lieshout, Dokter Corrie en Jorrik de Ork

1. Ted van Lieshout Kunst?
Ted van Lieshout schreef en ontwierp al zoveel boeken over kunst, maar Kunst? is net even anders. De verteller legt aan een eigenwijs jongetje uit hoe een pispot op een sokkel een kunstwerk kan zijn. Het eigenwijze jongetje wil er niet van weten. Hilarisch. (Vanaf 8 jaar.)


2. Niki Padidar Dokter Corrie geeft antwoord
Bekend van televisie en nu als boek berucht bij het minder vooruitstrevende volksdeel. Maar het is ook niet niets: op pagina 124-125 spreid je de benen van een man open en slaat er een papieren piemel in je gezicht. 'Niet op ware grootte', staat erbij. Gelukkig maar. Voorlichting kan nog altijd zo angstaanjagend serieus zijn. Hier niet. (Vanaf 12 jaar.)

3. Thijs Goverde Jorrik de Ork, De Steen van de Schimmen
Deel twee van de fijne voor- en zelfleesserie over een jonge Ork met een bijl. Dit keer moet het bijtgrage ventje met het groene gezicht op zoek naar een voorwerp met grote toverkracht. Onderweg maakt hij uiteraard weer vreemde vrienden. Boek zoekt klas! (Vanaf 6 jaar voorlezen, vanaf 7 jaar zelf lezen.)

In De Weekgreep bespreek ik vers uit de postbus de interessantste titels voor lezers, ouders en leerkrachten. Deze boeken liggen er net en zijn een bezoek aan de boekhandel waard.