zaterdag 31 maart 2018

Weekgreep #18-8: Pulletje van Marco Kunst en Henriette Boerendans, Het ei van Britta Teckentrup en Ei! Ei! van Harriët van Reek en Geerten Ten Bosch

1. Marco Kunst en Henriette Boerendans Pulletje
Houtsnedekunstenares Henriette Boerendans maakt een sfeervol prentenboek bij de tekst van Marco Kunst over Pulletje, die eerst niet meer in haar ei past en als ze er eenmaal uit is droomt over nog groter worden. Zo groot dat ze bijna haar veertjes brandt aan de zon. Zo'n boek dat niet alleen fijn voorleest, maar ook een feest is om naar te kijken.

2. Britta Teckentrup Het ei
Alles over het ei. Vorm. Kracht. Volmaaktheid. Het grootste ei. Het kleinste ei. Schutkleuren. Verzamelaars. Oölogen. Bizarre broedplaatsen. Wat er in een ei gebeurt. Het verschil tussen vogel-, reptielen- en insecten-eieren. Het Fabergé-ei. Het gouden ei. Eierverhalen. Eieren versieren. Al trek? Prachtig geïllustreerd en vormgegeven. Hoewel misschien meer de smaak van volwassenen: een hebbeboek.

3. Harriët van Reek, Geerten Ten Bosch Ei! Ei! De wonderlijke Reis van Twee Eieren en een Poppenkast
Penseelwinnaars Harriët van Reek en Geerten Ten Bosch maakten samen Ei! Ei!, over twee wandelende eieren die samen met een wandelende poppenkast op avontuur gaan. Zoals te verwachten valt bij in elk geval Van Reek wordt het een associatieve chaos en moet je het verhaal er zelf bij bedenken. Liefdesproject van de Groningse uitgever Philip Elchers. Mij te gekunsteld, maar er zijn liefhebbers voor.

In De Weekgreep signaleer ik vers uit de postbus de interessantste titels voor lezers, ouders en leerkrachten. Deze boeken liggen er net en zijn een bezoek aan de boekhandel waard.