donderdag 2 december 2010

Geef een leraar een tip

Deze tekst staat vandaag op groot scherm tijdens de Dag van het Literatuuronderwijs, waar ik kom praten over literaire weblogs. Jij nog een tip, vraag of idee voor het literatuuronderwijs? Of wil je vertellen wat volgens jou het beste boek van het jaar is? Laat nu van je horen!

5 opmerkingen:

 1. Ik had een mail willen sturen n.a.v. de workshop, maar kan je nergens vinden. Ben jij dat mongoolse type op Facebook? Zou het niet makkelijker zijn om een link naar je Facebook te maken op dit blog?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij vergeet je het boek van Benny Lindelauf: De hemel van Heivisj!
  Jouw lijstje staat net zo ver van jongeren af als bovengenoemde titel, misschien moeten we maar toegeven aan Caja Cazemier, Maren Stoffels, Mel Wallis de Vries, Carry Slee en in mindere mate Helen Vreeswijk: stilistisch allemaal beperkt maar wel toegankelijk, want met Niets hebben we niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Ton, hoe oud ben jij? Bedoel je met 'we' dat je namens jongeren spreekt? Mijn lijst is geen populariteitslijstje maar een kwaliteitslijstje van de beste boeken van het afgelopen jaar. Heivisj vond ik daar niet bijhoren, met alle respect. Meer valt er niet over te zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Anoniem, ik ben niet dat mongoolse type, dat is het personage Wu uit de HBO-serie Deadwood. Maar daarachter schuilt wel mijn privé Facebookadres ja. Ik ben bezig om een Facebook voor De Gelukkige Lezer te starten, even geduld nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste Pjotr, ik ben de vijftig al enige tijd gepasseerd. Met we bedoel ik diegenen die zo'n lijstje maken zoals jij en ik (als recensent en docent) dus. Streven naar kwaliteit, maar vaak blijft het bij de eerder genoemde auteurs. Al vind ik de boeken van Vreeswijk welspannend en realistisch uitgewerkt.Op Facebook vind je mij overigens niet, ik volg je zo wel. Groet.

  BeantwoordenVerwijderen