dinsdag 14 juni 2011

Niet uit: Paul Ruditis Pijpfeestje

Volgens de onderzoekers van Movisie neemt het seksueel geweld onder jongeren toe, maar verzuimt de politiek tot fatsoenlijk beleid te komen. Voorlichting op scholen schiet, volgens de krant door huiverige Christelijke partijen, tekort. De literatuur is daar niet voor, vind ik, maar de Amerikaanse tienerauteur Paul Ruditis wist in elk geval veel aandacht te trekken met zijn boek over de in het rapport genoemde pijpfeestjes: Rainbow party (Simon & Schuster, 2005). In het boek doen meisjes allemaal een verschillende lippenstift op en is het de bedoeling dat de jongens zo veel mogelijk kleuren verzamelen. Het is nooit vertaald.

4 opmerkingen:

 1. Hmmm, heb je het gelezen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat moet ik van die 'hmmmmm' denken... Ja ik heb het gelezen. Jij?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nope, ik heb het niet gelezen, daarom was ik nieuwsgierig of het wat was! Het leek mij nog niet zo makkelijk met zo'n uitgangspunt een oprecht/interessant boek te schrijven - het idee is lekker aandachtstrekkerig, maar is het boek ook wat waard? Vandaar de 'hmmm'.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond het wel onderhoudend, zes jaar geleden. Ik zag er met een goede vertaling wel drie, misschien vier sterren in.

  BeantwoordenVerwijderen