maandag 15 februari 2010

Floortje Zwigtman bij het oud papier

Toch valt er wel wat te zeggen voor die digitale boeken. Ik zit echt te wachten tot ik er als recensent een paar gratis krijg om uit te proberen. Vanochtend bracht ik 300 dubbelzijdig bedrukte a4-tjes Spiegeljongen naar het oud papier. Dan denk je: toch niet zo'n milieuvriendelijk beroep, heb ik. Ik heb berekend dat ik zo'n twintig uur gedaan heb over dit pak papier, gemiddeld een kleine anderhalf uur per dag.

6 opmerkingen:

 1. En, werd je er gelukkig van, van die anderhalf uur per dag?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een bedenking die ik bij digitale boeken heb. Er zijn mensen die als ze een boek lezen graag kanttekeningen bijplaatsen, onderstrepen, schrappen... (ik niet hoor, maar zo zijn er wel).
  Hoe moeten die dat doen met een e-book?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. OK. Ik heb de recensie gelezen en begrijp dat je er erg gelukkig van bent geworden. Dilemma. Moet ik het nu lezen als prachtig boek, literatuur, toevallig met een jonge hoofdpersoon? Of als een prachtig jeugdboek? Waarom is dit een jeugdroman? Wat maakt het anders?
  Eerlijkheid gebied me te bekennen dat ik nog nooit iets van Zwigtman heb gelezen. Zal ik dit weekend nog gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij is het net zo goed een prachtig jeugdboek als een schitterend boek voor volwassenen met toevallig een jonge hoofdpersoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Precies, Stefan. Niet moeilijk doen, Margriet.

  BeantwoordenVerwijderen