zaterdag 19 januari 2019

Weekgreep #1901: Op naar de Nationale Voorleesdagen met Marianne Dubuc, Sveta Dorosheva, Maria Isabel Sánchez Vegara, Sean Taylor, Ven Mantle en Leo Timmers

(1/222) Marianne Dubuc Boven op de berg
De ideale stok is veerkrachtig, zacht voor de pootjes en heeft een klein zijtakje. Dat weet elke jongen en ook oude mevrouw Das. Marianne Dubuc maakt gelaagd en geestig werk. Het boek omvat weinig meer dan een wandeling en toch wil je maar niet dat die afgelopen is.
(2/222) Sveta Dorosheva en Maria Isabel Sánches Vegara Anne Frank
De Escher-achtige prenten en bijzondere perspectieven van de Oekraïense Sveta Dorosheva passen wonderwel bij het door Maria Isabel Sánchez Vegara hervertelde verhaal van onze beroemdste schrijfster. Da's wel andere koek dan Coco Chanel en Audrey Hepburn in dezelfde serie.
(3/222) Sean Taylor en Ben Mantle Een kusje voor krokodil
De krokodil, die zo graag in datgene bijt waar zijn naam op rijmt, blijft met zijn tot de verbeelding sprekende tandenrij het favoriete dier van elke peuter. Miereneter, Schildpad en Aap gaan om de beurt de slapende Krokodil een kusje geven. Spanning + herhaling = feest.


(4/222) Leo Timmers Ik ben de koning
Het mag gezegd: ík ben de koning. Want die kroon past mij best. Of toch niet? Baard, nooit bang, elegant, slim. Ieder vindt dat hij of zij de juiste eigenschappen heeft. Strakkere heruitgave van eerdere versie bij eerdere uitgever. De gebruikelijke botsing ontbreekt niet.
(5/222) Leo Timmers Een huis voor Harry
Twee boeken van één auteur in één week, daar ga ik geen gewoonte van maken. Maar voor Leo Timmers mag het dan ook wel een feestweek zijn. Volgende week beginnen de Nationale Voorleesdagen en staat dit boekje, zeer terecht, in de aandacht. Met de gratis app komt het boek tot leven.